کانون پژوهش مدرسه فاطمه الزهرا س داراب








شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        








جستجو





موضوعات


  • همه
  • اصول مقاله نویسی
  • معرفی کتابخانه های دیجیتال
  • مناسبت ها
  • گزارشات پژوهشی
  • نگارش تحقیق پایانی
  • مهدویت
  • گنجینه موضوعات عاشورایی
  • نشانه گذارى (نگارشی)
  • اشعار مهدوی
  • رحلت امام خمینی و حماسه 15 خرداد
  • آموزش پژوهش
  • چکیده مقالات طلاب مدرسه
  • چکیده تحقیقات پایانی طلاب مدرسه
  • کارگاه آموزشی
  • هفته کتاب و کتابخوانی
  • بروشور پژوهشی
  • هفته پژوهش 1396
  • برنامه های هفته کتاب 97
  • نشست پژوهشی
  • سیر مطالعاتی ایمان و توحید در کلام رهبری
  • نشست کتابخوانی درفضای مجازی
  • میزگرد آنلاین
  • کارگاه شناخت ویژگی های زنان و تحلیلی بر آن

  •  
      سیر مطالعاتی اخلاقی (قساوت قلب اسباب و درمان آن) ...

    معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س)شهرستان داراب به مناسبت ماه مبارک رمضان جهت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و کسب معارف اخلاقی در راستای فرهنگ سازی  اسلامی و مبارزه با شیطان نفس سیر مطالعاتی با موضوع قساوت قلب اسباب و درمان آن برگزار نمود.مطالب این سیر برگرفته از کتاب اخلاقی قلب سلیم نوشته سید عبدالحسین دستغیب شیرازی می باشد.

    قلب سلیم

    موضوعات: مناسبت ها, ماه رمضان, رمضان, پاراگراف نویسی
    [چهارشنبه 1400-07-07] [ 10:09:00 ق.ظ ]



     لینک ثابت

      فرازهایی از کلام امام خمینی(ره) درباره اهمیت ماه رمضان ...

    امام خمینی(ره) ماه رمضان را هنگامه ضیافت خداوند و عبادت در آن را ابزار رسیدن به عشق الهی می‏ دانستند و همواره تاکید داشتند که انسان پیش از ورود به ماه مهمانی پروردگار، باید ظاهر و باطن خود را نسبت به گذشته تغییر و زبان را به مناجات حق تعالی عادت دهد.

    ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن یکی از برترین ماه های سال قمری است که پروردگار در این ماه مبارک توفیق روزه داری را به بندگانش عطا کرد تا همگان با راز و نیاز به درگاه آفریدگار به طلب آمرزش و مغفرت بپردازند.

    فضایل و ثواب هایی که برای ماه مبارک رمضان و روزه داری ذکر شده، از آن افرادی است که حقیقت آن را درک کرده اند و محتوای آن را عمل و گفتار و کردار به کار گیرند. چنانچه در روایات اسلامی برای روزه داری آدابی ذکر شده و اشخاصی که تنها به تلاوت قرآن می پردازند اما به آیه ها و احکام آن عمل نمی کنند یا آن که از روزه داری تنها رنج گرسنگی و تشنگی را متحمل می شوند و به وسیله گناه، تأثیر روزه را از بین می برند؛ مورد نکوهش قرار گرفته اند.

    اهمیت این ماه به گونه ای است که می توان در کلام ائمه معصومان(ع) و بزرگانی چون امام خمینی(ره) آن را مشاهده کرد؛ بنیانگذار انقلاب نیز همواره به هنگامه فرارسیدن ماه رمضان بر احیای فضایل اخلاقی، دعوت به اصلاح درون و خودسازی، به وسیله مسلمانان در این زمان مبارک تاکید داشته اند و اینک در این ماه مبارک به بررسی گفتارهای ایشان می پردازیم:

    ** انجام وظایف اسلامی در ماه رمضان
    - اگر چنانچه یک گناهی خدای ناخواسته کرده‏ اید قبل از ورود به ماه رمضان، توبه کنید، از آن برگردید. بدانید که مهالک زیاد است؛ بدانید که خیلی جاها ما داریم که باید وارد بشویم؛ خطرهای زیاد برای ما هست؛ شما ان شاءاللّه‏ با سلامت و با نفس طاهر، با نفس پاک وارد بشوید در ماه رمضان و در ماه رمضان هم به وظایف ماه رمضان عمل بکنید.(در دیدار روحانیان وطلاب امور دینی؛ 27 مهر 1350 خورشیدی)

    - با حلول شهر مبارک رمضان ماه رحمت و غفران و برکت از خداوند متعال مسالت می‏نمایم که عموم مسلمین را بیش از پیش به تکالیف و مسئولیت هایی که خداوند عالم به عهده آنها گذاشته است متوجه فرماید؛ مسوولیت حفظ قوانین الهی و عمل به قرآن کریم که اساس عظمت و مجد اسلام و مسلمین است مسوولیت حفظ وحدت کلمه و مراعات اخوت ایمانی که ضامن استقلال ممالک اسلامی و خروج از نفوذ استعمار است. (در دیدار عموم مسلمانان، دولت های اسلامی و عربی و انقلابیون فلسطینی؛ 19 مهر 1351 خورشیدی)

    - لازم است در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مطالبی را تذکر دهم؛ لازم است در این موقع حساس که بیش از هر وقت احتیاج به اجتماعات اسلامی داریم، ملت مسلمان ما به مساجد در تمام بلاد رو آورند و نهضت را از راه مساجد که دژهای محکم اسلام است، زنده نگه دارند و با شعارهای اسلامی، نهضت را به پیش برند.(در دیدار مسلمانان و مستضعفان ایران و جهان؛ سوم مرداد 1358)

    ** ماه رمضان تجدید قوای معنوی
    - با حلول ماه مبارک رمضان، ماه عبادت و سازندگی، ماه تجدید قوای معنوی، شهراللّه‏الاعظم که در آن عموم مسلمین در صف واحد متوجه به موضع قدرت لایزال و تجهیز در مقابل قوای طاغوتی هستند، لازم است با توحید قدرت و قدرت واحده در مقابل طاغوت های زمان و چپاولگران بین المللی بپاخیزند و از ممالک اسلامی دفاع کنند و دست خائنان را کوتاه و امید آنان را قطع کنند. (در دیدار مسلمانان و مستضعفان ایران و جهان؛ سوم مرداد 1358)

    - از همه بالاتر این است که انسان خودش را اصلاح کند در ماه رمضان، ما محتاج به اصلاح هستیم، محتاج به تهذیب نفس هستیم، تا آن دم آخر ما محتاجیم. پیغمبرها هم محتاجند. انبیای بزرگ هم محتاجند، منتها آنها احتیاج خودشان را فهمیده اند و دنبالش عمل کرده اند و ما از باب اینکه حجاب داریم نتوانستیم بفهمیم و به تکالیف خوامان عمل نکردیم. امیدوارم که ان شاءالله این ماه مبارک رمضان به همه شما مبارک باشد و مبارک بودن به این است که بنابراین بگذارید که به تکالیف خدا عمل کنید.(صحیفه امام؛ جلد 18، خرداد 1363)

    - این ماه مبارک با آن همه برکاتی که دارد، ما نمی توانیم از عهده شکر یکی اش براییم ولی باید کوشش کنیم که در این ماه مبارک رمضان که بر ما گذشت، اگر حالی پیدا شد، این حال را تا ماه رمضان دیگر نگه داریم و اگر حالی پیدا نشد متأسف باشیم و کوشش کنیم که پیدا کنیم. این هیاهوها همه رفتنی است، تمام شدنی است، آنچه که هست آنی است که پیش خود ماست، آن باقی است و با ماست و ما باید کوشش کنیم که باطن خودمان را اصلاح کنیم.(صحیفه امام؛ جلد 20 ، خرداد1365)

    http://www.irna.ir/fa/News/82553493

     

    موضوعات: رحلت امام خمینی 14 خرداد, مناسبت ها, شبهات, ماه رمضان, رمضان, امام خمینی(ره) و ماه رمضان
    [شنبه 1396-03-13] [ 06:06:00 ب.ظ ]



     لینک ثابت

      كَنزُِ الافطارِ ...

     

    رسول خدا (صلي الله عليه و آله) به اميرالمؤمنين (عليه السلام) فرمود: «يا ابالحسن، اين ماه رمضان است كه پيش آمده است قبل از افطارت اين دعا را بخوان؛

    زيرا جبرئيل (عليه السلام) بر من نازل شده و گفت: يا محمد، هر كس در ماه رمضان پيش از اينكه افطار كند اين دعا را بخواند خداوند دعاي او را مستجاب فرمايد و روزه و نماز او را قبول نمايد و ده دعاي او را به اجابت رساند و گناه او را بيامرزد و غم او را بر طرف فرمايد و اندوه او را زايل گرداند و حوائج او را بر آورد و خواهشهاي او را بپذيرد و عمل او را با اعمال پيغمبران و صديقان بالا ببرد و روز قيامت كه به عرصه محشر آيد صورت او نوراني‌تر از ماه شب بدر باشد.

    گفتم: اي جبرئيل آن دعا كدام است؟

    گفت:اللَّهمَّ ربَّ النُّورِ العَظيم، ورَبَّ الكُرسيِّ الرَّفيع، ورَبَّ البَحرِ المَسجور، ورَبَّ الشَّفعِ الكَبير، والنُّور العَزيز، ورَبَّ التَّوراةِ والإنجيلِ والزَّبورِ، والفُرقانِ العَظيمِ.

    أنت إلهٌ مَن في السَّمواتِ وإلهُ مَن في الأرضِ لا إلهَ فِيهِما غَيرُكَ، وأنتَ جَبّارُ مِن في السِّموات وجَبّار مَن في الإرضِ لا جَبّار فيهِما غَيرُكَ، أنت مَلِكُ مَن في السَّموات، ومَلِكُ مَن في الأرضِ، لا مَلِكَ فيهما غَيرُكَ، أسألُكَ بِاسمِكَ الكَبيرِ، و نُور وَجهِكَ المُنيرِ، وبمُلكِكَ القَديمِ.

    يا حَيُّ يا قَيِّومُ، يا حَيُّ يا قَيُّوم يا حَيُّ يا قَيّوم، أسألُكَ بِاسمِكَ الّذي أشرَقَ بِهِ كُلِّ شَيءٍ، وبِاسمِكَ الّذي أشرَقَت بِهِ السّمواتُ والأرضُ، وبِاسمِكَ الّذي صَلُحَ بِهِ الأوَّلونَ، وبِهِ يَصلُحُ الاخِرونَ.

    يا حَيّاً قَبلَ كُلِّ حَيّ، ويا حَيّاً بَعدَ كُلِّ حَيّ، ويا حَيُّ لا إلهَ إلا أنت صَلِّ علي مُحَمّدٍ وآلِ مُحَمَّد، واغفِر لي ذُنُوبي، واجعَل لي مِن أمرِي يُسراً وفَرَجاً قَريباً، وثَبِّتني علي دينِ مُحَمَّدً وآل محمد و وعلي هُدي مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، وعلي سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، عليه وعليهِمژُ السَّلام.

    واجعَل عَملِي في المَرفوعِ المُتَقَبِّلِ، وهَب لي كما وَهَبتَ لأوليائِكِ وأهلِ طاعَتِكَ، فانّي مُؤمِنٌ بِكَ، ومُتَوَكِّلٌ عَليك، مُنيبٌ اليكَ، مَعَ مَصيري إليكَ، وَتَجمَع لي ولأهلِي وَلوِلَدَي الخَيرَ كُلَّهُ، وتَصرِف عَنّي وَعَن وَلَدي وأهلِي الشَّرَّ كُلَّهُ.

    أنتَ الحَنّانُ المَنّانُ بَديعُ السّمواتِ والأرضِ، تُعطِي الخَيرَ مَن تَشاءُ، وتَصرِفُهُ عَمَّن تَشاءُ، فَامنُن علي بِرَحمَتِكَ يا أرحَمَ الرّاحِمِينَ.

    http://www.sibtayn.com/fa/index.php?option=com_

    موضوعات: مناسبت ها, ماه رمضان
    [دوشنبه 1396-03-08] [ 05:21:00 ق.ظ ]



     لینک ثابت

      سیره اهل بیت در ماه مبارک رمضان ...

    قال رسولُ اللّهِ صلى الله علیه و آله :
    لمّا حَضَرَ شَهرُ رَمَضانَ_ سُبحانَ اللهِ! ماذا تَستَقبِلُون؟! و ماذا یَستَقبِلکُم؟قالَها ثلاثَ مَرّاتٍ؛
    پیامبر خدا صلى الله علیه و آله هنگام فرا رسیدن ماه رمضان، سه بار مى فرمود : سبحان اللّه ! به پیشواز عجب ماهى مى رويد؟ و عجب ماهى به شما روى مى آورد؟

    (میزان الحكمه، روايت 7445)

    http://www.maarefnews.ir/maarefname/4/main.html

    رمضان

    موضوعات: مناسبت ها, ماه رمضان
    [جمعه 1396-03-05] [ 03:33:00 ب.ظ ]



     لینک ثابت

      شرح دعاي ورود به ماه رمضان ...

    امام زين العابدين(ع) هنگام ورود ماه مبارك رمضان مي فرمودند: خدايا ما را ياري كن تا روزهاي اين ماه را روزه بداريم و شب‌هايش را با نماز و اظهار خاكساري در برابر تو به صبح آوريم؛ تا هيچ روز آن بر غفلت ما و هيچ شب آن بر كوتاهي ما گواه نباشد.
    امام سجاد (ع) در دعاي چهل و چهارم صحيفه سجاديه اينگونه با پروردگار خويش مناجات مي كرد: ستايش براي خداست كه ما را به سپاس خود رهنمون گرديد و به آن اهليت بخشيد تا از شكرگزاران احسان او باشيم و بر اين كار، ما را پاداش نيكوكاران دهد…

    http://www.maarefnews.ir/maarefname/4/main.html

    رمضان

    موضوعات: مناسبت ها, ماه رمضان
     [ 03:27:00 ب.ظ ]



     لینک ثابت